Mandala na skodelici

For English: scroll down

Vsem tistim, ki radi pijemo kavo ali čaj, je vedno zanimivno opazovati s kakšno skodelico smo postreženi. Obračamo jo, preberemo besedilo ali pa nas nagovorijo podobe.

Tokrat je pred vami enostavna točkovna mandala porisana na skodelici za kavo. Jaz osebno jo bom uporabila kot vazico. Keramične skodelice za pitje se barva z barvami za keramiko, nato pa se jih še dodatno zapeče v pečici.

Tehnika točkovnega risanja mandal je tako prilagodljiva, da se je lahko postopimo na skorajda kateremkoli predmetu. Precej natančno in barvito kaže širjenje scentra v krožno ekspanzijo, kar naj bi beseda mandala pomenila, saj simbolizira univerzum.

Izbrala sem cvet, saj simbolizira naše življenje, obnovitev, preporod.

Ta tehnika je precej enostavna za začetnike. Potrebna je le osredotočenost, malce potrpežljivosti in ljubezni do tistega, komur je skodelica namenjena. Še posebno, če je namenjena nam samim.

Mandala on a Coffee Cup

For all those who like to drink coffee or tea, it’s always interesting to observe what kind of cup we are served in. We tend to turn it around, read the text or searching meaning in images.

This time I’m showing you a simple mandala dot technique drawn on a coffee cup.
Personally, I will use it as a vase. Please note that ceramic drinking cups are colored with ceramic colors, and are further on heated in the oven.

The dot drawing technique of mandala is so flexible that it can be applied to almost any object. It accurately and colorfully shows the spread from the center to the circular expansion, as mandala symbolizes the universe.

I chose a flower, symbolizing our life, renewal and revival.

This technique is quite easy for beginners. It only takes focus, a little patience and love for the one whom the cup is intended to. Especially if it is for ourselves.

Deli vsebino

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja